vrijdag, april 24, 2009

LET OP: wijziging datum Europese MKB week NL 7 t/m 15 mei 2009 ipv 6 t/m 14 2009

Het was nog niet voor iedereen duidelijk. Dus voor de zekerheid nog even deze update:

In tegenstelling tot wat de websites en de persberichten van de Europese Commissie vermelden zal de Europes MKB week in Nederland van 7 mei t/m 15 mei plaatsvinden.

Dit graag in uw (online) agenda aanpassen.

Voor wie gemist heeft waar het over gaat:

De Europese MKB week word dit jaar voor het eerst georganiseerd. In Nederland zal dit evenement van 7 t/ 15 mei 2009 in en rond de Caballero Fabriek te Den Haag plaatsvinden

Het doel van de MKB week: kleine en middelgrote ondernemers helpen zich te ontplooiten op het gebied van innovatie, subsidies en netwerken. 

Het overkoepelende doel van de campagne is om ondernemerschap in heel Europa te bevorderen.

Donderdag 7 mei 2009: Innobizz
Donderdag 7 mei staat in het teken van Innovatie en creativiteit!
Tijdens deze dag kun je ideeën opdoen, nieuwe gezichtspunten ontdekken en geïnspireerd raken door workshops, pitches en tafelconversaties. Ontwerpers, Ontwikkelaars, Creatieven, Innovatieven & Investeerders creëren gezamenlijk nieuwe "BIZ" in de bruisende omgeving van De Caballerofabriek.

Succesvolle ondernemers als Hans van der Hoek en Marco Hoogerland (Talentenacademie) hebben toegezegd te komen om vanuit hun ervaring te spreken.

Innobizz biedt bovendien een podium  voor  ondernemers met LEF.
Kom en presenteer je initiatief, vind medestanders tijdens een 3-minuten pitch en laat je inspireren door andere ondernemers. Maak gebruik van de mogelijkheden die we tijdens deze dag bieden om medestanders te vinden voor jouw initiatief. Ook kun je jezelf presenteren  op de WALL OF FAME. Het is aan jou!

Kosten: €25,- ex BTW

Klik hier om je voor deze dag aan te melden


Vrijdag 8 mei 2009: Business @ the Beach

Studenten van de Hotelschool The Hague en de Haagse Hogeschool ontwikkelen een idee en zetten het om in een businessplan binnen een dag. Gedurende deze dag worden de studenten door inspirerende ondernemers gecoached. De uitdaging zit hem in het schakelen in 1 dag van idee naar bedrijf. De dag hangt uiteraard samen met een wedstrijd element. Aan het einde van de dag zal door een jury besloten worden welke groep studenten het meest succesvolle idee heeft uitgewerkt!

Kosten: €7,50

Klik hier om je voor deze dag aan te meldenZaterdag en zondag 9 en 10 mei 2009: Prototyping weekends
Programmeurs en designers gaan de uitdaging aan om een internet applicatie te bouwen in een weekend. Wie heeft alles in huis voor deze opdracht: creativiteit, ondernemerschap en innovatieve ideeën? Gericht op programmeurs & designers die denken dat dit in hun straatje ligt! Het weekend zal in teken staan van Open Innovatie, vroege
gebruikers en geïnteresseerden zullen via internet in een vroeg stadium met de applicatie kunnen testen. Met hun feedback gaan we aan de slag om de applicatie te verbeteren.

Klik hier om je voor deze dag aan te melden


Maandag 11 tot vrijdag 15 mei 2009: Booming Bootcamp
De Caballerofabriek, het centrum van creativiteit is een geweldige plek om te werken. Een aantal bedrijven in de Caballerofabriek kunnen medewerkers gebruiken. Gedurende deze week met uitdagende opdrachten is er elke dag een afstudeerplek, stage of nieuwe baan te winnen!

Kosten: GRATIS

Klik hier om je voor deze dag aan te melden


Dinsdag 12 mei 2009: Government Capital Day

Vandaag ontmoeten overheid en bedrijfsleven elkaar. Hoe gaan we om met recessie en een veranderende economie? Den Haag laat gedurende de dag zien wat voor ervaring zij heeft met het vernieuwen van de economie. De Caballerofabriek is het perfecte voorbeeld hiervan. Verscheidene overheden & ondernemers gaan met elkaar in gesprek. Hoe kan men in deze tijd de economie zo goed mogelijk versterken?

Kosten: GRATIS

Klik hier om je voor deze dag aan te melden


Woensdag 13 mei 2009: Social Capital Day

Hoe kun je als SME ondernemen met maatschappelijk winstoogmerk? Hoe kunnen NGO's samenwerken met SME's om hun goede doelen te halen? Wil je antwoord op die vragen? Dan kom je naar Social Capital Day. In samenwerking met TALKS, The Hub Rotterdam, Bright Mondays, Nieuwe Garde Den Haag, BViT en nog vele andere bespreken we meer tientallen praktijkervaringen, opinies, studies en kansen.

Kosten: GRATIS

Klik hier om je voor deze dag aan te melden

Donderdag 14 mei 2009: Dag van de informal
Bestaan er nog kansen om te investeren in Creativiteit & Innovatie?
Ervaringen, lessen en mogelijkheden van/door ondernemers, coaches en investeerders.

Kosten: €100,- ex BTW

Klik hier om je voor deze dag aan te melden

Voor meer info kunt u op www.europeseMKBweek.nl kijken of contact opnemen met mij (Edgar Neo) via 06 16 14 97 66