vrijdag, juni 21, 2013

De Berghut van Hans en Nel in Rauris een belevenis op zich


De Berghut van Hans en Nel in Rauris een belevenis op zich

Plof! Daar ontving ik een mail van André Meiresonne over de Inspiratieweek in De Berghut in Oostenrijk.

Of hij me daarvoor mocht uitnodigen, was zijn vraag. 

''Ja! Graag! was mijn antwoord.
Met mijn Hoger Beroep inzake de met mijn identiteit gepleegde fraude, voor de deur, een zeer welkome afleiding. De timing kon niet beter. 

Alleen... eeehhhh... een inspiratieweek? In een berghut? Dat klinkt als een tegenstrijdigheid. Mijn ervaringen met een berghut zijn die van luidruchtige bergwandelaars en/of beklimmers. Die vooral bezig zijn met hun eigen 'ding'en weinig oog en oor hebben voor de andere gasten.

Snel even op de site van de Berghut kijken of ik toch niet per ongeluk in mijn enthousiasme een knoepert van een fout maak. (Sorry  André . Heeft niets met jou te maken ;-))


Gelukkig! De Berghut is niet zomaar een Berghut
Of zoals Hans & Nel het zelf omschrijven:
"In een pittoresk dal in Oostenrijk, het Raurisertal [1000 kilometer van Utrecht] omringt door schitterende bergen en vriendelijke mensen ligt een sfeervol ingericht chalet: de Berghut. In de Berghut in Rauris vind je de warme en gezellige sfeer en verschillende gebruiken van een authentieke berghut, met het comfort helemaal van nu. Een unieke combinatie!"


en

"Wij – Hans & Nel – willen graag onze passie voor de bergen met je delen. Omdat we zelf energie krijgen van goede gesprekken en inspirerende mensen, hebben we een plek gecreëerd waar we dit samenbrengen: in de Berghut.
Het is een plek waar onze interesses samenkomen. Een sfeervolle plek voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving. Een plek van verbinding. Persoonlijk en ongedwongen. Waar de gebruiken van een authentieke berghut in een nieuw jasje zijn gestoken. Voor vakantie of inspiratieweken. Voor families, ondernemers. schrijvers en bergliefhebbbers. Met altijd gelijkgestemden bij elkaar tijdens een van de vele Special Week[end]s."

Pfoe! Gelukkig! Nog sterker... Hier word ik heel erg blij van!

Direct bevestig ik mijn deelname aan de Inspiratieweek.Plof! Weer een bericht. Ditmaal van Nel(leke) Griffioen. Dit keer wordt ik voor de speciaal daarvoor opgerichte Facebook groep uitgenodigd. Zodat we elkaar alvast een beetje kunnen leren kennen en waar nodig autoritten en zo kunnen regelen.
Over verbindend vermogen gesproken. Een mooi voorbeeld van er niet alleen maar over 'lullen'maar het vooal doen!
Tot mijn verbazing zie ik dat er naast, 
André Meiresonne, nog een paar andere bekenden als De Groene Vrouw en Bruno van den Elshout naar de Inspiratieweek komen.
Ben benieuwd naar de ontmoetingen en de gesprekken. En kijk er naar uit om sinds lange tijd weer in de bergen te wandelen. En misschien wel weer eens een top te bedwingen.

Rauris... Here I Come!!Over de Inspiratieweek in De Berghut van Hans en Nel

Sinds de zomer van 2011 organiseren Hans & Nel ieder jaar een Inspiratieweek, samen met schrijver en spreker André Meiresonne. Zo ook dit jaar, van zaterdag 15 juni tot en met zaterdag 22 juni 2013. Het is een week vol ontmoetingen, bergbeleving, kampvuur, samen, alleen, genieten en lekker eten en: zonder programma. De gasten – maximaal 10 – maken de week, samen met ons. Probeer bijvoorbeeld jouw nieuwe workshop uit, ga lekker een week werken in de Berghut, denk na over wat je hart je ingeeft, geniet van de bergen of onthaast… Ongedwongenheid staat voorop: doe wat je graag doet. De week was al twee keer een verrijking voor iedereen die erbij was! 

inspiratieweek in de Berghut Oostenrijk Rauris bergwandelen
Sta jij open voor dit open ding? Wil jij je laten verrassen en genieten van de fantastische alpenweiden? We hebben nog twee plekken beschikbaar!
We vragen je slechts 299,00 euro bij te dragen voor deze hele week. Dat is inclusief een fijne eigen kamer met balkon en badkamer, ontbijt, lunchpakketje, avondeten, je drankjes en toeristenbelasting! Alleen de reis komt daar nog bij. Carpoolen is daarbij een interessante optie.
Ben je geïnteresseerd? Of heb je vragen? Mail ons! deberghut@gmail.com


Tags: De Berghut, De Berghut in Rauris, Hans en Nel van de Berghut, www.deberghut.com, Hans en Nel, @deBerghut, Berghut belevenis, Berghut Oostenrijk, De Berghut in Rauris Oostenrijk,