woensdag, juli 13, 2005

Goeie! Belasting!

10% van de inkomensbelasting gaat naar een goed doel naar keuze op het aangifte biljet. Ipv het via allerlei dure commissies en de politiek alsnog te verdelen onder diezelfde goede doelen...
Verder krijgt iedereen die aantoonbaar! (criteria defineren) in dat belastingjaar een goeie! bijdrage heeft geleverd aan of voor de maatschappij 10% belastingverlaging!

Weer zo'n hele goeie! van de Belasting! (kan nog 'n fijne campagne voor ze zijn ...leuker kunnen we het niet maken ..idd!)

3 Comments:

Blogger Edgar Neo said...

Als we deze lijn eve doortrekken....Als allle goeie!doelen dan zorgdragen voor de inschrijving als 'een artikel 24 stichting' (stichting met algemeen beogend nut) dan kan de CBF keurmerk organisatie ook opgedoekt worden;) Want het CBF vraagt echt schrikbarende bedragen voor het mogen voeren van een logootje. Dat scheelt dan weer een procent of tig op de overhead van de stichting. Daarmee komt er dan weer dood geld vrij voor het algemeen beogend nut van de stichting. Tel uit je winst :)

13 juli, 2005 20:52  
Anonymous Anoniem said...

Vind dat de meeste goeie doelen helemaal geen goeie doelen hebben, of anders wel doelen die beter en efficiƫnter door overheden behartigd kunnen worden.
Stel daarom voor de Stichting Betere Doelen op te richten, die als eerste goeie doel het wegconcurreren van alle andere Goede Doelen heeft.

13 juli, 2005 21:48  
Blogger Bob said...

Goeie Genade!

13 juli, 2005 21:58  

Een reactie posten

<< Home