zondag, september 25, 2005

Goeie! Opleiding

Kaos Pilots. Een opleiding voor jongeren die een mooiere wereld willen waarmaken.

Een bijzondere business school KaosPilots – gevestigd in Aarhus, de tweede stad van Denemarken – is een driejarige opleiding voor doelgerichte hemelbestormers. Opdrachten worden in het echte leven uitgevoerd. Op KaosPilots moeten jongeren (vanaf 21 jaar) leren hoe ze projecten kunnen opzetten en uitvoeren, hoe ze hun ideeën moeten verkopen, hoe ze een ondernemingsplan moeten opstellen, hoe ze andere mensen in een team kunnen laten floreren, hoe ze creativiteit kunnen stimuleren, hoe ze anderen en zichzelf kunnen inspireren, hoe ze kunnen inspelen op onverwachte gebeurtenissen, hoe ze voortdurend open blijven staan voor nieuwe ideeën, hoe ze lichaam en geest in balans kunnen brengen, hoe ze hun hoofd koel en hun hart warm houden. Ze leren, eigenlijk, hoe ze hun droom kunnen waarmaken. 
KaosPilots krijgt financiering en erkenning van de Deense overheid. Bedrijven als bierproducenten Tuborg en Carlsberg, speelgoedfabrikant Lego en vliegmaatschappij SAS openen hun deuren om studenten een actieve rol te geven bij, bijvoorbeeld, de marketing van een nieuw product of bij een intern veranderingsproces.

Op de literatuurlijst staan onder meer de boeken van Jim Collins en Jerry Porras (Build to Last), Paul Hawken, Amory Lovins en Hunter Lovins (Natural Capitalism) en Neil Crofts (Authentic: How to Make a Living by Being Yourself ).

Er zijn gastcolleges van pionierende ondernemers en organisatie-experts als Anita Roddick, oprichter van The Body Shop; Dee Hock, oprichter van creditcardmaatschappij Visa International en van The Chaordic Commons; en Margaret Wheatley van het Berkana Institute. 

‘KaosPilots zijn mensen die niet zóeken naar werk, maar hun eigen werk máken.’ Het klinkt inspirerend.

Er staat een uitgebreid artikel in de Ode nummer 80. Zie http://www.ode.nl/article.php?aID=4186

Meer informatie over Kaos Pilots in Nederland: www.kaospilots.nl.

3 Comments:

Blogger Edgar Neo said...

18 januari komt de oprichter, onze Uffe hier om een presentatie te geven over Kaospilots!

30 september, 2005 01:09  
Blogger Andrea said...

Interesting, mag ik op de gastenlijst?

03 oktober, 2005 12:08  
Blogger Edgar Neo said...

ja hoor maar je kunt je ook aanmelden via Ode zelf

14 oktober, 2005 04:31  

Een reactie posten

<< Home